Eten in Stein

Even gezellig een hapje eten in Stein? Dat kan bij Aetkaffe De Grous.

Multifunctioneel centrum

Wij zijn gevestigd in het multifunctionele centrum De Grous. Hier kunt u terecht voor de activiteiten van verschillende verenigingen. Zo repeteren Mandoline Ensemble en Orkest The Strings en Société St. Martin Fanfare de Stein bij De Grous. Verenigingen zoals de Vrouwenvereniging Oud Stein en Seniorenvereniging Sint Martinus organiseren regelmatig activiteiten in het centrum. Voor een kopje koffie of gezellig samen lunchen of dineren hoeft u het centrum niet meer uit. Bij aetkaffe De Grous kunt u heerlijk eten.

De herkomst van de naam De Grous

De naam van het multifunctionele centrum verwijst naar het gebied waar het centrum en de appartementen op zijn gebouwd. Dit gebied werd vroeger “op de Grous” genoemd. Een klein, verloren stuk glasland zonder omrastering werd vroeger in Stein een “grous” genoemd. Dit stuk land was vaak eigendom van de gemeente en er vonden gezamenlijke activiteiten plaats. Ook kon men er een geit of paard aan de lijn laten grazen. De stuk land was multifunctioneel en werd gezamenlijk gebruikt. Net als het hedendaagse centrum.

Dieet of allergie

Wilt u uit eten in Stein maar heeft u een aangepast dieet of allergieën? Neem dan even contact met ons op, dan kunnen wij de mogelijkheden met u bespreken. Uiteraard zullen wij ons uiterste best doen om hier rekening mee te houden. U vindt onze contactgegevens op de website. Ook voor andere informatie of vragen kunt u gerust contact met ons opnemen. Wilt u komen eten in Stein? U vindt onze brasserie aan de Heerstraat Centrum nummer 38. Wij zijn gevestigd tegenover Zorgcentrum De Moutheuvel.

Neem contact op